sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Isomummin luona brunssilla

Käytiin tänään aamupäivällä mieheni mummin, eli meille tutummin isomummin luona brunssilla. Isomummi olikin valmistanut meille kaikenlaista herkkua pöytään ja me naiset juotiin syömisten seurana kuohuviiniä.
Kyseessä oli italialainen Coralba Spumante. Isomummi tykkää tästä kuplajuomasta kuulemma siksi, että pullossa on helposti avattava ja uudelleensuljettava muovinen korkki. Hinnaltaan juoma on halvimmasta päästä, varsin kohtuulliset hieman alta 7euroa. Edullisuudesta huolimatta maku on varsin hyvä. Kevyt, ei liian makea mutta silti kivan simaisa ja aavistuksen hedelmäinen. Sanoisin että tässä hinta-laatu suhde on hyvä. Tai oikeastaan parempaa saat kuin sillä hinnalla kuvittelet. Viinien hinnat ovat muutenkin mielestäni aika mutkikas juttu, ei voi ihan suorilta sanoa etteikö halpa voisi olla myös hyvä. Tässä oivallinen esimerkki juuri siitä.


Ruokaviineiksi meille on lähiaikoina valikoitunut pari eri valkoviiniä. Kumpikin yllätti, eikä valitettavasti positiivisesti.


Bianco di Custoza Terre in Fiore, italialainen luomuviini ei ollut ollenkaan minun eikä mieheni makuun; hapanta, vahvaa, jotenkin kitkerää. Joimme tätä kasvispastaruoan kylkiäisenä ja taisimme kumpikin vähän irvistellä..

La Vieille Ferme, ranskalainen valkoviini valikoitui hyllystä mukaan kivan etikettinsä vuoksi. Oli maultaan hieman parempi kuin edellä mainittu, mutta ei täyskymppi tämäkään. Ihan jees kuitenkin, voisin sanoa. Ja pisteitä nostaa tämä söpö etiketti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti